3 nycklar till välmående - för mammor till barn med psykisk ohälsa och NPF

Att vara entreprenör innebär ofta att jonglera flera ansvarsområden samtidigt. För dig som är mamma till ett barn med psykisk ohälsa eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) kan den balansen kännas ännu mer utmanande. Det är lätt att sätta sitt eget välmående åt sidan för att ta hand om alla andra. Men du är värd att må bra, och genom att ta hand om dig själv skapar du också förutsättningar för att kunna vara ditt starkaste och mest närvarande jag – både för ditt barn och i ditt företagande.

Som hälsocoach med fokus på mammor i just den här situationen, vill jag dela med mig av tre verktyg som jag använder för att hjälpa mina klienter att återfinna kraft och harmoni i sin vardag.

1. Samtal som skapar förståelse och gemenskap
Det första steget till välmående är ofta att få sätta ord på sina tankar och känslor. Att bli lyssnad på utan att bli dömd, och att känna att du inte är ensam. Genom stödjande och öppna samtal blir det lättare att bearbeta sina utmaningar och få perspektiv. Det är en känslomässig berg- och dalbana att vara mamma till ett barn med särskilda behov. Därför kan det vara viktigt att få konkreta verktyg för att hantera stress och oro, och en trygg plats att kunna bli lyssnad på.

Kvinnor som kramas

2. Rörelse som ger dig energi och lugn
Din kropp och själ är djupt sammanlänkade. Därför kan enkla men kraftfulla rörelseövningar hjälpa dig att frigöra spänningar och stress, samtidigt som du återfår energi. Genom mjuka stretchövningar och anpassad träning känner kroppen sig starkare både fysiskt och mentalt. Regelbunden rörelse ger inte bara energi – det ger också en känsla av inre balans som är ovärderlig i en hektisk vardag.

3. Näring som ger dig kraft och klarhet
Vad vi äter har en direkt påverkan på vårt välmående. Att få anpassade kostråd som är både enkla att följa och som ger kroppen det bränsle den behöver för att du ska känna dig energisk och fokuserad. Genom att göra små förändringar i kosten kan du förbättra ditt humör, hantera stress bättre och känna dig starkare i både kropp och själ. Att ge dig själv näring är ett av de viktigaste sätten att ta hand om dig själv på.

Självomsorg är nyckeln till balans
Att vara mamma till ett barn med särskilda behov kan ibland kännas överväldigande, men det är just därför som det är så viktigt att du tar hand om dig själv. Din hälsa och ditt välmående är inte en lyx, utan en nödvändighet. Genom att prioritera din egen återhämtning och balans, skapar du också bättre förutsättningar för att finnas där för ditt barn och din familj – och för att fortsätta driva ditt företag framåt.

Jag heter Carolina Wistrand och jag är sjuksköterska och hälsocoach, specialiserad på att stötta mammor till barn med psykisk ohälsa och NPF. Genom en kombination av avslappningsövningar, coachande samtal, massage, kostråd och träningsprogram hjälper jag dig att återfå din kraft, hitta glädjen i vardagen och känna inre lugn. Du förtjänar att må bra – och jag finns här för att stötta dig på vägen dit.

Jag heter Carolina Wistrand och jag är sjuksköterska och hälsocoach, specialiserad på att stötta mammor till barn med psykisk ohälsa och NPFCarolina Wistrand är sjuksköterska och hälsocoach, specialiserad på att stötta mammor till barn med psykisk ohälsa och NPF.

Varmt välkommen att boka en kostnadsfri konsultation. Tillsammans hittar vi den balans du behöver.

Med värme,
Carolina Wistrand