Nätverksträff hos Almi Uppsala - ekonomismart!

Årets andra nätverksträff för Wonder Women i Uppsala genomfördes hos vår partner Almi. Den här nätverksträffen var väldigt efterlängtad då den hade blivit uppskjuten från tidigt i år p.g.a. de restriktioner som rådde då. Men äntligen, tisdagen den 17e maj, även kallad Norges nationaldag, fick vi träffas i Almis lokaler. Ett färgglatt fikabord var uppdukat och diskussionerna pågick från start tills lokalen behövde städas ur.

Under passet fick vi lyssna till Sven-Eric Junebjörk som guide:ade våra medlemmar kring ekonomistyrning. Han gick bl.a. igenom:

  • Läs rätt från rapporter och sätt nyckeltal för att följa upp.
  • Balansrapport – varför behöver man det?
  • Resultatrapport – syftet med den?
  • Olika case kring olika betalningsvillkor på fakturor, vad innebär det för kassan?

Frågorna var många och passet bjöd på mycket diskussion samt öppenhet i gruppen.  Nätverksträffen bjöd på skratt, seriösa frågestunder, tunga erkännande och bjussiga tips

 

Vi fick även träffa Karin Södergren (vår kontakt på Almi), Carolin Hellström, och Jennie Ekegren. De berättade om deras kvinnosatsningar som Almi har börjat med och de lyfte även upp debatten kring att det är 1% av allt kapital som går till helt kvinnoägda bolag.

 

Efter passet fick vi även motta fyndiga gåvor från Almi

DSC00193

Vi vill rikta ett stort tack till Almi för en otroligt värdefull ekonomidiskussion och för att ni valt att samarbeta med Wonder Women. Tack även till alla medlemmar och nya deltagare.

Vill du delta på nästa pass?

Missa inte att bli medlem i vårt nätverk för att vara med på våra aktiviteter i Uppsala. Bli medlem i Wonder Women Uppsala! Hur du ansöker och kriterier finner du här: Uppsalanätverket

Är du intresserad av att veta mer kring Wonder Women eller vill du ha våra månadsutkick? Maila till info@wonderwomen.se så hjälper vi dig.