Nätverksträff med Almi – optimera ekonomin och öka lönsamheten

Ännu en gång träffades Wonder Womens stockholmsnätverk hos vår partner Almi. Dagens workshop handlade om att optimera ekonomin för att öka sin lönsamheten, i dessa tider är det viktigt att ha kontroll för att vara konkurrenskraftig. Vi hade flera nya deltagare och gott om tid för att lära känna varandra, det var roligt att höra om allas företagsverksamheter. Ett härligt pass med mycket skratt och positiv energi!

Almis rådgivare och experter Kristina Rudin och Samuel Söderholm förklarade ekonomiska rapporter och varför balansräkning är viktigt på ett pedagogiskt och begripligt sätt. Med Bonanza-metoden fick vi se ett förenklat perspektiv på hur vi kan kontrollera företagets resurser, utgifter och genomföra balansräkning. 

Almi 21 mars (3)

Dagens tema, ekonomi och lönsamhet, förklarat på ett tydligt och begripligt sätt av Almis experter.

Kristina gick igenom:

  • Hur man läser av sina ekonomiska rapporter (balans-och resultatrapport)
  • Information om tillgångar och fordringar
  • Kassaflöde och hur man kan optimera flödet genom att läsa av rapporterna

Hon delade även med sig av verkliga exempel från det att hon själv drev företag. Att få se hur det går till i praktiken var oerhört hjälpsamt. 

Almi 21 mars (5)

Kristina Rudin har inte bara lång erfarenhet inom finansiell rådgivning, hon har även själv drivit bolag och förstår vad du som företagare har för utmaningar.

Optimera ekonomin

Därefter demonstrerade Samuel en simulering på hur man kan arbeta med ekonomin för att optimera den. På så vis kan man undersöka hur man ligger till i en viss bransch eller gentemot en specifik konkurrent, ett fantastiskt och viktigt verktyg för att hålla sig konkurrenskraftig. 

Almi 21 mars (6)

Samuel visar hur vi kan jämföra oss med andra i branschen eller en specifik konkurrent.

Tyvärr var det många deltagare som behövde stanna hemma med sjuka barn, därför var vi inte så många på träffen som vanligt. Men det öppnade upp möjligheter för deltagarna som var på plats. Vi fick näst intill personlig rådgivning och alla har möjlighet att ställa frågor specifika för deras bolag. Frågorna var många och de ledde till intressanta diskussioner.

Almi 21 mars (8)

Under Wonder Womens träffar finns det alltid tid för diskussion och reflektion.

Almi 21 mars (9)

Deltagare delar med sig av sina erfarenheter.

Trots att många av våra träffar arrangeras i form av en workshop så finns det alltid tid för att nätverka, och självklart även tid för det viktiga fikat! Vi minglade och lärde känna deltagare som var nya till nätverket. Energin var hög och det kändes intimt med en liten grupp deltagare.

Deltagarna fick med sig underlag hem som förenklar deras finansiella rapporter och hur de kan tänka kring att optimera ekonomin.

Behöver du rådgivning för ditt företag?

Du vet väl om att Almi Företagspartner erbjuder gratis rådgivning till dig som driver eget företag? Almi är också Wonder Womens samarbetspartner och de verkar för att lyfta kvinnligt entreprenörskap i Sverige.

Almi 21 mars (11)

Almi bjöd på fika och vi minglade i deras fina ljusa lokaler.

Ett stort tack till alla deltagare och ett extra varmt tack till Almi Stockholm, Kristina och Samuel för all lärdom som vi fick med oss.

Vi ses på kommande träffar!

Vill du delta på nästa pass?

Missa inte att bli medlem i vårt nätverk för att vara med på våra aktiviteter. Vi erbjuder nationellt medlemskap och lokalt medlemskap i Stockholm – stockholmsnätverket.  Läs mer på länken nedan: https://wonderwomen.se/medlemskap-stockholm/

Är du intresserad av att veta mer kring Wonder Women? Maila till info@wonderwomen.se så hjälper vi dig.