Wonder Womens samtal med Paulina Brandberg, jämställdhets- och arbetsmarknadsminister

Tisdag 2 maj träffade Wonder Women biträdande arbetsmarknadsminister och jämställdhetsminister, Paulina Brandberg på Arbetsmarknadsdepartementet. Vi fick också möjlighet att nätverka och tala med flertalet andra organisationer som arbetar med liknande frågor. Wonder Women är en organisation att räkna med i processen mot ett jämställt samhälle – tillsammans kan vi skapa förändring.

Besök_Arbetsmarknadsministern

Clara-Maria Mach, Wonder Womens VD och grundare tillsammans med Paulina Brandberg jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister.

Wonder Women fick personligen tala med ministern under 5 minuter. Vi presenterade Wonder Women som organisation och lyfte de frågor som vi arbetar för och prioriterar.

Frågor som vi tog upp var:

  • Bättre och förlängt stöd för nystartade verksamheter
  • Mer kvinnor i ledande positioner i samhället – myndigheter och den politiska scenen behöver själva föregå med ett gott exempel för resterande samhället.
  • Mer aktion och mindre prat – samhället måste bli mer jämställt!

Jämställdhetsarbetet för kvinnor på arbetsmarknaden har inte gått framåt under de senaste åren, det visar Albright rapporten 2022. Snarare tvärt om, tillväxten av chefskvinnor står på exakt noll. Samtidigt visar alla undersökningar på att jämställda företag som inkluderar kvinnor i ledningsgrupp är mer framgångsrika. Bara en fjärdedel av nya företag startas idag av kvinnor, vi ligger långt under genomsnittet i Europa.

Hur kommer det sig och hur kan vi skapa förändring? Dessa frågor diskuterade vi tillsammans med ministern och andra organisationer. Bland annat talade vi med ”Kvinna till kvinna” om integration för utlandsfödda, ”Internationella kvinnoförbundet” om samhället, könsroller och tradition.

Flertalet större organisationer som arbetar för jämlikhet närvarade på mötet: Kvinna till kvinna, Mamma/Pappa United, vårdnad boende Umgänge i Sverige, Riksförbundet Internationella, Föreningen Fem-Inclusion (RIFFI), WINNET Sverige, Allbright, Business and Professional Women Sweden yrkeskvinnors riksförbund, Hand in Hand for Women, Internationella kvinnoförbundet, IKF, Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta, Make Equal, Ownershift, 17Nätverket

Det var ett värdefullt möte och vi hoppas på att se en förändring med stöd för företag som inkluderar kvinnor och stöd för entreprenörer som startar upp. Wonder Women är en organisation att räkna med i förändringsprocessen mot ett jämställt samhälle.

 

Prenumerera på nyhetsbrev

Vill du följa med på nätverksträffar, ta del av nyheter och få mer information om Wonder Women som organisation? Skriv till info@wonderwomen.se så hjälper vi dig.