Agenda

Lördag 29 september
Lokal: Grand, Clarion Gillet

10.00 Förmingel
10.30 Programmet börjar
10.45 Bonnie Roupé – Var lite arg!
11.45 Walk n Talk
12.00 Lunch
13.15 Introduktion block 2
13.30 Anna Frankzén Starrin – Trender som framtidens ledare måste ha koll på, värdskap: Almi
14.30 Bensträckare
14.45 Speed-mingle i grupp
15.30 Fika
15.45 Walk n Talk aktivitet
16.15 Överraskningsaktivitet på Uppsala Danscenter, värdskap: Bluewater Group
17.15 Paus inför middagen
18.30 Middag
19.45 Walk n Talk Firechat
20.00 Fire Chat med Maria Mattsson Mähl
21.00 Drink n Mingle

Söndag 30 september
Lokal: PwC, Clarion Gillet

09.00 Yoga på Uppsala Danscenter, tillsammans med Maya och Sandra
10.00 Workshop (smågrupper), värdskap: PwC Uppsala
11.45 Gemensam brunch
13.00 Pernilla Ramslöv – våra bolag till raketer!
14.15 Avrundning
14.30 Slut

Talare

bonnie_roupe

Bonnie Roupé är serieentreprenör och grundare av mödravård appen Bonzun. Hon är entreprenören som inte ser hinder men är aldrig nöjd. Trots att många avrådde henne till att etablerade sig i Kina tog hon sina två barn, flyttade till Kina och satte igång sin verksamhet. Idag har hon varit nominerad till flertal utmärkelser och hon är en av coacherna i Founder Institutes entreprenörsprogram. Förutom entreprenörskap älskar Bonnie äventyr och testa på något hon aldrig gjort tidigare.

Hon föreläser kl 10.30, då berättar hon om sin resa och varför man alltid ska vara lite arg!

0606_WExpo 0060

Anna Frankzén Starrin, även känd som Robot-Anna, är kulturantropolog och nu en känd trend- och omvärldsanalytiker i Sverige. Idag driver hon sitt eget bolag “Anna Communication” där hon arbetar med att hjälpa företag att navigera in i framtiden för att de ska lyckas i den digitaliserade världen vi lever i. Det Anna verkligen brinner för är just hur företag och organisationer kan skapa hållbar utveckling och hantera automatisering samt digitaliseringens i framtiden. På fritiden gillar Anna att rida, springa, lyssna på poddar, musicera, men främst att hänga med sin familj.

Hon föreläser kl 13.30, då berättar hon om sin resa och Trender som framtidens ledare måste ha koll på.

Maria_Mattson_Mahl_9659

Maria Mattsson Mähl, grundare och VD för utbildnings- och matchningsföretaget AlphaCE samt styrelseledamot för Svenskt Näringsliv. Hon är även en av hjärnorna bakom det nystartade nätverket 17. Sedan 23 års ålder har Maria haft ledande roller i flertal bolag, vilket gjort henne till den entreprenör hon är idag. Maria brinner för samhällsfrågor och är inte rädd för att sticka ut hakan när det gäller integrationsfrågor eller vinster i välfärden.

Vid kl. 20.00, har vi en diskussion med henne där vi lyfter upp livefrågor från deltagarna

Pernilla_portr

Pernilla Ramslöv är serieentreprenör, grundare och VD på NOX Consulting. NOX riktar sig att arbeta med ett smartare arbetsförhållande för IT-konsulter i Sverige och England. Hennes företagsresa har varit explosionsartad – på 7 år har hon gått från 0 till dryga 230 M i omsättning. Pernilla brinner för att hjälpa och inspirera andra entreprenörer mot ett mer hållbart arbetsförhållande, mot en så kallad gig-ekonomi. Hon engagerar sig gärna i samhällsdebatten kring företagande och hon har även initierat the Gig Economy Year.

Hon föreläser kl 13.00, då berättar hon om sin resa och berättar hur vi kan få våra bolag till raketer.

Workshop-pass

Handelsbanken – Pension för mig som företagare

Under passet kommer Sandra Bylund, pensions- och försäkringsrådgivare på Handelsbanken, ta upp frågor såsom:

Hur ser mitt skydd ut som företagare jämfört med den som är anställd med kollektivavtal?
Hur påverkas jag av det svenska pensionssystemet?
Hur mycket är rimligt att pensionsspara och hur går jag tillväga?
Vad händer om jag blir sjuk?


PwC – Ekonomi för entreprenörer

För fåmansföretag gäller särskilda skatteregler. Hur påverkas din ekonomi av att företaget anställer fler, du tar in en kompanjon eller en finansiär alternativt att du blir erbjuden att sälja ditt företag? Vad behöver du känna till för att kunna fatta bra beslut i dessa situationer utifrån ett skatteperspektiv? Under den här workshopen kommer skattespecialister från PwC att behandla de särskilda skattereglerna och dess inverkan på entreprenörens ekonomi i olika faser av företagets utveckling.


Papilly – Bra arbetsmiljö ger engagerade medarbetare?

Monica Werneman, tf VD, från Papilly AB kommer att informera om hur man skapar en bra arbetsmiljö vilket ofta leder till lägre personalomsättning, lägre sjukfrånvaro och mer engagerade medarbetare.


PwC – Familjen och företaget

Har du hunnit fundera kring vad som händer med företaget i händelse av skilsmässa eller dödsfall? Eller är du en av dem som tänker att det där ska jag ta tag i senare? Under den här workshopen får du en snabbkurs i familjerättens grunder och en möjlighet att ställa frågor till en av PwCs specialister inom detta område.