Agenda

Lördag – 21/9 (Lokal: PwC, Bonnierhuset)

10:00: Mingel

10:30 Programmet börjar

10:45 Föreläsning 1 – Karin Lindahl, Indiska

11:45 Gå till lunch

12:00 Lunch

13:15 Intro pass 2

13:30 Föreläsning 2 – Pauline Grindvall, My Perfect Day

14:25 Bensträckare och gång till gruppdiskussioner

14:45 Diskussion i grupp med fika,

15:45 Gång till aktivitet/ombyte

16:15 Dansaktivitet med Friskis & Svettis

17:15 Paus för dusch och ombyte

19:00 Middag

20:20 Firechat med Jessica Löfström

21:30 Drink n Mingle med underhållning

Söndag – 22/9 (Lokal: PwC + Clarion Hotel Sign)

08:45 Yoga

09:25 Duschpaus

10:00 Intro workshops

10:15 Workshop 1

10:55 Paus

11:05 Workshop 2

11:45 Avrundning + gång till hotellet

12:00 Gemensam brunch

13:00 Föreläsning 3 – Elin Westerberg

13:55 Avrundning

14:30 Slut

Talare

ww19_karinlindahl (2)

Karin Lindahl är VD och ägare för Indiska och har med driv, starkt ledarskap samt nya idéer tagit sig an uppgiften att försöka vända livsstilsföretaget från kris till lönsamhet och tillväxt. Innan hon tog över Indiska arbetade hon som konsult på managementjätten McKinsey där hon dagligen ställdes inför tuffa utmaningar. Oavsett vilken roll hon suttit i har en fråga genomsyrat hennes arbete: jämställdhet! Hon har tidigare lett kvinnliga ledarskapsprogram för studenter, mentorskapsprogram och idag jobbar hon dagligen för ett mer jämställt näringsliv. Hennes mantra är ”Failure is not an option”.

ww19_paulinegrindvall (2)

Pauline Grindvall är ägare och grundare av e-handelsbolaget My Perfect Day AB som är en av Sveriges största butiker för bröllop, kalas och fest! När hon själv skulle gifta sig märkte hon ett hålrum på den svenska marknaden för stilrena samt moderna festdetaljer och beställde då från utländska sajter. Därmed startade Pauline My Perfect Day som, utan lån eller krediter, gick från att vara ett lager i sovrummet till att idag omsätta över 20 miljoner kronor! Nu siktar hon på att blir Nordens största butik inom sin nisch. Pauline har även skrivit två böcker om ungt entreprenörskap, samt blivit utsedd till “Ambassadör för kvinnligt företagande” av Tillväxtverket. Hon har även föreläst i flera sammanhang om ungt entreprenörskap, sociala medier, marknadsföring och varumärkesbyggande.

ww19_jessicalöfström (1)

Jessica Löfström är grundare och VD för ExpanderaMera, ett av Sveriges största bemanningsbolag inom bygg. Som en av näringslivets mäktigaste kvinnor har hon mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, däribland Kungliga Patriotiska Sällskapet Näringslivsmedalj 2018 och årets Affärsbragd 2016 av SvD för sitt arbete för att utmana och förnya byggbranchen. Med sin titel som Sveriges bråkigaste kvinna har Jessica tagit sig an hårda strider mot det konventionella och samtidigt jobbat för att inspirera kvinnliga entreprenörer. Jessica brinner för att skapa en sund byggsektor och vill inspirera fler kvinnor till att äga och driva mångmiljonbolag genom nätverket 17, där hon är en av initiativtagarna. Detta initiativ vill uppmuntra kvinnor att våga äga!

ww19_elinwesterberg (1)

Elin Westerberg är Head of Education på Gimi och brinner för att kvinnor ska få en större roll i att utveckla produkter för kvinnor. Tillsammans med Sofia Hellsten har hon flertalet gånger föreläst och debatterat inom femtech där de ifrågasatt varför utvecklingen av produkter för kvinnor har gått så långsamt och förespråkat att produkt- och tjänsteutveckling för kvinnor i större utsträckning borde ske av kvinnor. De har bland annat föreläst på Guldnyckelns inspirationsdag. Elin och Sofia träffades först under studietiden på Handelshögskolan i Stockholm och det var efter några år på samma arbetsplats som de bestämde sig för att göra gemensam sak av det brinnande intresset – innovation och affär som gör livet lite bättre för världens kvinnor. Elin har bakgrund inom affärsutveckling och FMCG (Fast-moving consumer goods) och till vardags jobbar hon med att utveckla innehåll som lär barn om pengar.

Workshop-pass

 

 • Framgångsrikt styrelsearbete
  Vill du göra skillnad i styrelserummet? Som styrelseledamot har du ett stort och viktigt ansvar. Det är dock inte helt lätt att utföra ett effektivt och strukturerat styrelsearbete med tydligt strategiskt fokus som skapar värde för ägarna. Under denna workshop ger Lena Hasselborn och Emine Hamurcu dig tips på hur du kan gå från en pappersstyrelse till ett mer framgångsrikt styrelsearbete.


 • Delägare i fåmansföretag – hur påverkar företagets utveckling min privata ekonomi?
  För fåmansföretag gäller särskilda skatteregler. Hur påverkas din ekonomi av att företaget anställer fler, att du tar in en kompanjon eller att du blir erbjuden att sälja ditt företag? Vad behöver du känna till för att kunna fatta bra beslut i dessa situationer utifrån ett skatteperspektiv? Under den här workshopen kommer skattespecialister från PwC att behandla de särskilda skattereglerna och dess inverkan på entreprenörens ekonomi i olika faser av företagets utveckling.


 • Optimera dina medarbetares hälsa!
  Monica Werneman, från Papilly AB kommer att informera om hur man skapar en bra arbetsmiljö vilket ofta leder till lägre personalomsättning, lägre sjukfrånvaro och mer engagerade medarbetare.


 • Den moderna hemsidan – försvinn inte i bruset!
  Hemsidan är ansiktet utåt för många bolag. Den är ett verktyg som rätt utformat kan få företaget att klättra på Google och generera försäljning. Men vad är en optimal och modern hemsida? Hur gör man för att den inte ska försvinna i “bruset”? Wasabi Web går igenom handfasta tips och råd på vad man måste tänka på för att vara aktuell online.