After Work, Stockholm 27/4 – “Ta kontroll över din ekonomi”

Torsdag 27 april bjöd Wonder Women, i samarbete med Almi, in kvinnliga entreprenörer till en After Work. Stämningen var glädjefylld och energin flödade, när deltagarna strömmade in genom dörrarna på Almis fina lokaler i Stockholm.

 

AW 27_4-2023
2

Träffen inleddes med mingel. Deltagarna lärde känna varandra, rosévinet flödade och tilltuggen var försvinnande goda.

5

Det var intensiva och passionerade diskussioner när deltagarna talade om sina företag, ekonomi och utbytte idéer.

 

Vi fick lyssna på en presentation av Eva Lunderquist och Leni Ekendahl, två av författarna till boken Money Honey.

De talade kring ekonomisk jämställdhet, att vi kvinnor måste börja att tänka på framtiden nu och förbereda oss för olika livssituationer. Situationen i Sverige är fortfarande så att kvinnor generellt har lägre inkomst och sämre pension. De delade med sig av många bra tips för hur vi kan undvika att fastna i den så kallade ”kvinnor fällan” och att vi tjejer måste börja våga investera och bli ägare.

  • Ekonomisk jämställdhet
  • Planera för framtiden
  • Våga äga och investera i bolag

”Money honey” är en ekonomisk och juridisk guide genom livets alla händelser – när man flyttar hemifrån, blir sambo, byter bostad, skiljer sig eller vill börja spara och kanske investera. Den innehåller praktiska råd, såväl som konkreta exempel och finns att köpa genom de flesta bokaffärer.

Det var fantastiskt trevligt att få träffa författarna personligen, de flesta av oss åkte hem med en signerad kopia under armen!

3

Wonder Womens grundare, Klara-Maria Mach talade om nätverkande och läget för kvinnliga entreprenörer i Sverige idag. Mikael Ramnö från Almi välkomnade deltagarna till Almis lokaler.

Almi är en av Wonder Womens samarbetspartner och ett statligt riskkapitalbolag som på uppdrag av Regeringen arbetar med att stödja svensk företagsamhet. Många deltagare passade på att tala Mikeal om deras egen företagsverksamhet.

 

6

Wonder Women riktar ett varmt tack till samarbetspartners och till alla deltagare, ni gjorde det verkligen till ett  oförglömligt event!

Vill du komma på Wonder Womens nästa event?

Missa inte nästa event och skriv upp dig för vårt nyhetsbrev!

Skicka email till: info@wonderwomen.se 

Vill du bli en Wonder Women?

Information för hur du ansöker till oss om medlemsskap hittar du nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!