Nätverksträff – Att attrahera rätt kunder med Almi 12/9

Den 12:e september var det dags att kicka igång hösten med nätverket i Stockholm. Den här gången träffades vi hos vår partner Almi för en workshop med temat “Att attrahera rätt kunder”. Träffen hade många deltagare, både nya ansikten och välbekanta medlemmar som återvände efter sommaruppehållet. Det tycker vi är riktigt roligt!

 

Almi_Nätverksträff_Stockholm

Almis entré med kaffemaskin och inspirerande ord.

Och vilket härligt mottagande vi fick av Almi i deras lokaler på Järnvägsgatan i Stockholms City. I entrén möttes vi av de välkomnande orden ”Vi investerar i framtida tillväxt”, här passar vi in! För den som inte vet så arbetar Almi på statligt uppdrag och som företagare kan du kontakta dem för rådgivning och finansiering, de håller även en hel del workshops och delar med sig av sin kunskap.

Almi_Nätverksträff_Stockholm (2)

Klara-Maria Mach, Wonder Womens grundare, Krister Samuelsson, tillväxtrådgivare på Almi och Johannes Heljelid, Affärsutvecklare- digitalisering, inleder dagens nätverksträff med att välkomna Wonder Womens nätverksgrupp.

Den här dagen var det vår tur att få lyssna på Krister Samuelsson (tillväxtrådgivare) och Johannes Heljelid (Affärsutvecklare- digitalisering). De bjöd på 2 olika föreläsningar inom försäljning, både direktförsäljning samt digitalisering. Vi gick bland annat igenom och fick tips kring: 

  • Vad är egentligen en riktig kund?
  • Vad löser jag för utmaning eller behov?
  • Det bästa säljet, är det som blir av
  • Säljtratten 
  • Hur mycket kan jag lägga på ett kundförvärv?
Almi_Nätverksträff_Stockholm (3)

Noggrann dokumentering, ingen information ska missas!

Punkterna var intressanta och relevanta för våra deltagare som alla kommer från olika verksamhetsområden, allt från städbolag till hälsa och kommunikation. Det uppstod många frågor som ledde till intressanta diskussioner.

Almi_Nätverksträff_Stockholm (4)

Deltagarna diskuterar och ställer relevanta frågor om sina egna verksamheter.

Almi_Nätverksträff_Stockholm (5)

Det var en fantastisk stämning i gruppen.

I fika pausen och till och med efter det att träffen officiellt avslutats fortsatte diskussionerna. Att nätverka och lära känna känna varandra och varandras verksamheter är en stor del av vad våra träffar går ut på. Helt underbart att se alla våra deltagare mötas och bygga nya relationer! För dem som driver fåmansbolag är den sociala delen extra viktig, genom nätverket kan du träffa andra att bolla frågor med och umgås.

En av våra deltagare uttryckte det såhär:

”Vi tjejer ska pusha varandra mer! Och inte se varandra som konkurrenter, utan hur kan vi samarbeta? Hur kan vi hjälpa och stötta varandra? Det var helt underbart att vara här.”

Almi_Nätverksträff_Stockholm (6)

Fika dags! Samtalen var intensiva redan i kön vid kaffeautomaten.

Almi_Nätverksträff_Stockholm (9)

Deltagare samtalar med en av våra föreläsare.

Även våra föreläsare, Krister Samuelsson och Johannes Heljelid, deltog i nätverkandet och fortsatte att svara på frågor. Här fick deltagarna en möjlighet att ställa direkta frågor om sin verksamhet. 

Almi_Nätverksträff_Stockholm (8)

Vi har kvinnliga deltagare i alla olika åldersgrupper och från mycket skilda verksamhetsområden, men alla har entreprenörskap som gemensam nämnare. Kaffet flödade och det var hård åtgång på fikabrödet!

Almi_Nätverksträff_Stockholm (10)

Stämningen var helt underbar, här finns det plats och samtalsutrymme för alla.

Även för dem som har erfarenhet inom marknadsföring fanns det mycket att lära, eller sådant som man behöver påminna sig själv om, det här sade en av våra deltagare:

”Även om man jobbar inom marknadsföring och kommunikation så är man inte världsbäst på marknadsföring om sig själv. Men här hittade vi ganska många sådana saker som vi ska plocka upp redan imorgon. ”

Almi_Nätverksträff_Stockholm (7)

Deltagarna stannade och diskuterade efter avslutad workshop i Almis fina lokaler.

Ett varmt tack till alla deltagare och ett extra tack till Krister samt Johannes. Nästa gång vi träffas i Stockholm är den 17:e oktober, för en nätverksträff med Renée Voltaire. Hoppas vi ses då, om du är ny till nätverket och har frågor, tveka inte att kontakta oss. 

Vill du delta på nästa pass?

Missa inte att bli medlem i vårt nätverk för att vara med på våra aktiviteter. Vi erbjuder nationellt medlemskap och särskilt medlemskap för Uppsalanätverket. Läs mer på länken nedan:

Är du intresserad av att veta mer kring Wonder Women eller vill du ta del av vårt månadsutskick? Maila till info@wonderwomen.se så hjälper vi dig.